Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brnl

10. 11. 2009 11:35
Dát právním šamanům nějakou obecnou

větičku jako třeba "základní náležitosti právního demokratického státu" a dát jim právo aby začali "vykládat" co tenhle pojem znamená, to je opravdu smrtelné ohrožení demokracie.

Normální člověk by řekl že těch základních náležitostí je opravdu málo, zřejmě svoboda projevu, svoboda shromažďovací, svoboda zvolit si v nějakých intervalech své zástupce kteří budou rozhodovat.

No ale vidíme že tohle jednoduché u právních šamanů nemůže platit, takže jsme se nedávno dozvěděli že základní náležitost je prý i když si poslanci zkrátí volební období, čímž evidentně nic z těch 3 skutečných základních náležitostí občanům nevezmou a na druhé straně se teď dozvídáme že LS která skutečně bere občanům tu základní náležitost, protože vybraní zástupci už budou de fakto rozhodovat velké prd, tak tohle je prý OK. A teď si představmě kolik takovýchto drobných neurčitých větiček je na těch 400 stránkách té LS.

0 0
možnosti
B

brnl

10. 11. 2009 11:39
Re: Dát právním šamanům nějakou obecnou

Úsměvné je když níže mi jeden z těchle šamanů se snaží namluvit že každému středoškolákovi musí být zcela jasné co ta LS pro nás obnáší. :-) 

0 0
možnosti
B

brnl

10. 11. 2009 9:48
Já bych to ohrožení základních právních

náležitostí našeho právního demokratického státu viděl už v těch obecných záležitostech kolem LS, ani se nepotřebuji zabývat detaily:

1) nepřehledný, přesložitý 400 stránkový dokument, kde nikdo neví co z toho pro nás může vyplynout, co se v tom skrývá, jak to co se tam píše nějací EU šamani jednou vyloží. Takovouhle "smlouvu" pokud by měl někdo podepsat jako soukromou s někým, tak to aby podepsal to by musel být šílenec, základní právní náležitost každé smlouvy je že musí být určitá.

2) tady dneska prakticky nikdo nemá potuchy o tom jak, co a kdo v tom Bruselu bude schvalovat ty neurčité věci které pro nás budou závazné, jen ten EU parlament, normálně takovýhle parlament v tomhle případě musí být dvoukomorový tedy takový aby silní nemohli válcovat ty slabé, tuhle základní náležitost mají nejen v USA ale tu jsme měli i v socialistické parlamentu.

Řekl bych že jen skutečný zaslepenec tady nevidí to viditelné, řítíme se zase do pozice satelita někoho.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

10. 11. 2009 10:05
Re: Já bych to ohrožení základních právních

Myslím, že kdo nerozumí Lisabonské smlouvě v konsolidovaném znění, měl by vrátit maturitní vysvědčení. Jediný problém je že je relativně dlouhá, ale co se dá dělat, je to mezinárodní smlouva mezi 27 státy. Jenže na vás je (jak píšete dole) složitý i nález Ústavního soudu samotný...

Trestnímu řádu rozumíte?

0 0
možnosti
SN

kuča

10. 11. 2009 8:08
Odpůrci EU, vzpamatujte se !!

:-) Pro  Alexe5: Npsal jste to výborně, lépe už by to  ani nešlo.  Mládež byla vždycky trochu přidrzlá, ale co si dovolíil napsat tento mladý pán, opravdu hraničí s neskonalou arogancí vzhledem k jeho věku a životním zkušenostem.

    Takoví jako on stáli na Václaváku a vitali Hitlera, a stejní lidé stáli o pár let na Václaváku později a tleskali Gottwaldovi. To on zatím nepochopil. Cesta mimo EU je cestou do pekel! Klausovi šlo skutečně jen o Evropskou listinu základních lidských  práv, ať nám do toho bordelu nikdo nemluví a nedejbože aby chtěl zjednat nápravu v naší korupcí prolezlé republice.   A VO TOM TO JE  !!!!;-O

    

0 0
možnosti
B

brnl

10. 11. 2009 8:32
Re: Odpůrci EU, vzpamatujte se !!

Takže tento mladý liberál by vítal Hitlera, tleskal Gotwaldovi atd.8-o, ty zdá se že jseš nějaký Škrlův obrácenec, že všechno vidíš takto zcela naruby, liberálové ti nikdy netleskali lidem jako Gottwald, ani nechodili  vítat Hitlera, to vždycky a odjakživa dělali lidé tvého typu, dneska tleskáte LS, která nás evidentně vede do dalšího vazalství kdy o nás budou zase rozhodovat nějací vládci odjinud,  stejně jako vaši tatíci svého času  tleskal tomu Hitlerovi nebo Gottwaldovi.  

0 0
možnosti
AA

alex5

10. 11. 2009 6:31
Ach bože!

Po přečtení se mi nějak přitížilo. Jednak proto, že stavba věty a celková úroveň slohu drahého pisatele je mizerná. Napadá mě, že snad jen arogance pro mládí běžná omlouvá drzost, s níž se autor chápe pomyslného pera. A také něco o ztrátě soudnosti.

Co se týče několika poznámek o selském rozumu a základní logice...domnívám se, že autorovi chybí obé.

Ale co mě pobavilo vrcholně je fakt, že podávat komentáře k nálezu Ústavního soudu se zjevně cítí oprávněn kde kdo.

V tomto případě hejhula, který toho o právu a jeho teorii ví míň než nic. Což mu nicméně nebrání obviňovat kdekoho z hlouposti, zaujatosti a nelogičnosti.

Je vůbec k velkému pobavení, že ústavní soudy ve všech ostatních zemích na LS neshledaly nic neústavního, ale to je jistě proto, že v nich sedí podobní hlupáčci, jako v tom našem a navíc nemají tu obrovskou kliku, že by v národu měli takovou hlavu otevřenou, jakou máme my v podobě autora. Bože, mladý muži, vy jste ale blb!

0 0
možnosti
B

brnl

10. 11. 2009 7:48
Ach rozume

Stavba věty, úroveň slohu, arogance, ztráta soudnosti, dokonce si autor dovolí podávat komentáře k rozhodnutí ÚS, hejhula který nic neví o právu no to je opravdu síla.

Starý muži na tohle opravdu musím reagovat a to nikoliv z pozice mladého muže ale muže předdůchodového věku který zažil i zával lahvový, Tvrdit takto že chytrý mladý muž který přemýšlí je blb to může jenom ubožák který mu ty rozumové schopnosti závidí. Aby bylo jasno tak schopnost rozumové úvahy, cit pro právo a spravedlnost to na žádné právnické fakultě nedávají, ani se to nedá koupit protekčně v Plzni, komu holt pámbůh nenadělí tak ten nemá, je potom veselé když ten co nemá má dojem že po absolvování té právní náboženské fakulty je něco jako špičkový lékař nebo architekt který jedině tomu právu rozumí. A potom píše takovéhle bláboly kde přijde s argumenty typu stavba věty, arogance, hejhula, dovolí si komentovat atd..

0 0
možnosti
UD

URB-Královna diskusí

10. 11. 2009 0:19
Hledání nepřítele, kde není

Samozřejmě, že nejsme miláčci Evropy a vlastně jsme jeden z nejméně populárních národů na světě. . Nejlépe to lze pozorovat, když jsme v cizině a v televizi běží sportovní přenos, kde hrají Češi s kýmkoliv.. I kdyby to bylo s Turky, vždy se fandí proti nám. Viděla jsem i když bulharští plavčíci surově bili nějakého učitele z Čech, jak jim celý kemp tleskal. Je to tím, že si Češi přivlastňují schopnosti, které nemají. Třeba, "Co Čech, to muzikant" Já však mám zkušenost, že Češi ze všech národů nejstrašněji a bezohledně falešně vyjou a dokonce v jedné hospodě v Anglii hrála česká kapela a její zpěváci zpívali hůře než poslední anglický balík. Jestli nám Evropa dá pořádnou čočku, tak nás to snad probudí a přiznáme si pravdu. Tím se musí začít.

0 0
možnosti
B

brnl

10. 11. 2009 6:26
Re: Hledání nepřítele, kde není

Urbancová ty jsi včera chlastala tohle já znám, ptáti hnusně řvou a kytky děsně smrdí a slunce hnusně svítí. 

0 0
možnosti
VK

Kremlik

9. 11. 2009 23:03
Bravo

Tak dukladna a vtipna analyza tu jeste nebyla. Zavidim, ze jsem ji nenapsal sam. Prvni  lisabonsky nalez protiustavniho soudu byl stejna fraska. Protiustavni soudci  tam otevrene rekli, ze LS je v rozporu se suverenitou, ale oni na to kaslou, protoze v nove dobe uz suverenita nema ten vyznam co mela v dobe sepsani ustavy. Neuveritelne.

Co ale cekat jineho, kdyz soudni sfera (pravnici) ma nizsi moralku nez politici?

0 0
možnosti
JK

ucho_7

9. 11. 2009 23:48
Re: Bravo

jese jsem nevidel pravnika, ktery by mel "moralku" - jakoukoliv.....

Mimochodem, pokud to nevite, tak dnes se pouzivaji pravnici v lekarskem a lecebnem prumyslu misto krys, a to z nekolika duvodu:

1. Vyzkumnici dokazou prilnout ke krysam

2. je vic pravniku nez krys

3. a jsou veci, ktere ani krysa neudela....

0 0
možnosti
EK

brita

9. 11. 2009 21:17
Martine, Martine

nechtělo by se to očima klasického liberála přiučiti jazyku českému? Nenalezneme v Bruseli, ale v Bruselu, není obé, ale oboje, článek jste nesepsal, ale napsal ... a to jsou jen první dva odstavce.

0 0
možnosti
JK

Transalp

9. 11. 2009 21:21
Re: Martine, Martine

už jste slyšela větu "Jděte se svými vůči podstatě věci plně irelevantními poznámkami ke gramatice do Brusele?"

0 0
možnosti
SHO

Sir Humprey original

9. 11. 2009 20:50
Přesně a KARMA!

:-)[>-]R^R^R^

0 0
možnosti
JM

J i ř í

9. 11. 2009 20:11
Jako Rudé právo

Přečtěte si nějaké normalizační Rudé právo. Ten slovník je velmi podobný. Za slova typu "europrotektorát" by se nemuseli stydět komunističtí ideologové. Za co bojujete? Za to, abychom měli "suverenitu", tj. aby naši politici měli zcela volné ruce k tomu, prodávat své hlasy podle lobingu zahraničních firem a žádný Brusel jim do toho nemluvil? Za to, abychom si naivně mysleli, že budeme suverenní, když nebudeme patřit do žádného společenství, a přitom se zbavovali sami naší suverenity tím, že posloucháme v rádiu a ve svých přehrávačích písně v angličtině místo v češtině, že O2 nevyslovujeme "ó dva" ale "ou tú" a tak dále? Víte, co je to protektorát? Myslíte, že už se k nám valí nějaké cizí tanky? Ty se k nám budou možná valit, pokud nebudeme v NATO a EU - ale z východu. Přemýšlejte, prosím. Přemýšlejte, za co bojujete.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

9. 11. 2009 20:15
Re: Jako Rudé právo

Jiriku, zadne tanky z vychodu tu neprichazeji a suverenite nerozumis. Samozrejme, ze suverenitu nikdy mit nebudeme, pokud budou ve vlade r...lizove, at uz prozapadni ci provychodni.

0 0
možnosti
B

brnl

9. 11. 2009 18:08
To holt je právní "věda"

tohle je přeci principem té jejich nemravné obživy, cokoliv zdůvodnit nějak a pokud je potřeba tak to zase zdůvodnit přesně naopak. To tady bylo v těch rozhodnutích Ústavního soudu ukázkově vidět.

Na jedné straně u té úsměvné prkotiny s tím že si poslanci odhlasovali ty předčasné volby tak tam právní "vědci" prohlásili že tohle prý ohrozilo základní náležitosti právního demokratického státu, na druhé straně u té LS kde je dlouhá řada věcí u kterých by se daleko logičtěji dalo tvrdit že to ohrožuje základní náležitosti demokratického právního státu tak tam nám zase "vědecky" zdůvodnili že tady platí ten opak.

S tím jak svého času z presidenta republiky Ústavního činitele udělali státního úředníka který u adeptů na soudce má prý právo jenom zkoumat zda má adept potřebné vzdělání a zaškolení to už je skutečně rozhodnutí ohrožující základní principy demokratického státu, to už soudní mafie chce rozhodovat o všem o jmenování i odvolání členů té své mafie. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik