Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzít si jméno Ivana Hlinky do úst v tomto kontextu (pakliže to Vystrčil fakt udělal) je populismus nejvyššího zrna. Nevím, jestli I. H. něco takového řekl, a jestli jo, tak určitě nebyl první. Ivan naproti tomu proslul větou (po Naganu): Jen se z toho neposrat.

Což by si měli vzít k srdci jak Čínani, tak náš Senát.

0 0
možnosti
Foto

Už ho konečně na ten Tchajwan někdo tamní oficiálně pozval?

2 0
možnosti
Foto

Nesmyslný blog, Liberální institut by měl zastávat ideje a názory liberální, nikoli extrémistické Rv

2 0
možnosti

Co je na tom extremistického a neliberálního?

0 0
možnosti

Pane Pánku, škoda že jste nepřidal 2-3 řádky, kde byste vysvětlil přínos této truc-cesty a vysvětlil reálné důvody proč představitelé větších západních demokracií na Tchajwan nejezdí, na což se pan Vystrčil včera nezmohl, kromě frází o Havlovi atd.

5 2
možnosti

"škoda že jste nepřidal 2-3 řádky, kde byste vysvětlil přínos této truc-cesty"

Truc cesty? Proč ne... Byla tedy cesta prezidenta Zemana s podnikateli do Číny "trucem"? Pokud je vaše odpověď NE, proč je "trucem" cesta do země, která má u nás bilanci investic 14x vyšší?

Nebo snad jde o ideje? Nevěřím!

2 0
možnosti
Foto

Doufám, že Miloš Vystrčil na Tchaj-wan nakonec pojede. Stejně tak doufám, že Miloš Zeman nakonec pojede do Moskvy na vojenskou přehlídku k 75. výročí konce 2.světové války přeloženou kvůli koronavirové pandemii z května na červen. :-)

2 0
možnosti

Bravo pane panu Panku. Preju Panu Vystrcilovi, aby vytrval ve svem rozhodnuti a na Taiwann jel. Ve svem jednani pripomina poslance risske rady, jisteho TGM a jeho obhajobu Leopolda Hilsnera a jeho boj proti predsudkum o zidovske vire. TGM proti temer vsem pevne stal na svem stanovisku. Navzdory vyhrozovanim nasili, nejen jemu, ale i jeho rodine. Protoze vedel, ze ma pravdu a za ni za kazdych okolnosti stal.

Preju panu Vystrcilovi, aby zrovna tak ve svem rozhodnuti Republiku Taiwan navstivit za kazdych okolnosti tak jako TGM setrval. Ano v nazvu ostrova "Republic of Taiwan" se nemylim. Takto nejsilnesi politicke strany a obcaska hnuti chcou svou zemi nazvat. Usporadat o tom referendum a vyhlasit nezavislost, tim by padly namitky o politice dvou Cin. Cina vsak vyhrozuje vojenskym prepadenim a znasilnenim svobodne vule lidu Taiwanu. Ten chce jen a jenom presne to co my 18.10. 1918. Jen proto jsem celou svou bytosti na strane svobody a nejen Taiwanu.

1 1
možnosti

P66e13t66r 45Č77e27j28k90a

8. 6. 2020 16:56

To všechno co píšete je strašně fajn a zcela legitimní názor...... až na to, že ČR oficiálně v zahraniční politice prosazuje opak - tedy uznává jednotnou Čínu..... a tedy ČR (pokud aplikuju vaše přirovnání k roku 1918) je v pozici státu, který oficiálně odmítá rozpad Rakouska - Uherska!

3 0
možnosti

M31i42l32a96n 29K88e33s57l

8. 6. 2020 16:20

Doufám,že bude pan Vystrčil ve svém snažení pokračovat.Čína není jediná,která nerespektuje suverenitu naší vlasti.Na příklad taková EU.Co nám má co kecat do toho, jakého si máme volit premiéra nebo koho poslat do rady ČT.Nebo takový Trump.Jaké právo má nám vyhrožovat,že nás nebude chránit,když neutratíme peníze za zbraně,samozřejmě ty americké.Nebo takové NATO.Proč po fiasku v Afganistanu chce, abychom se podíleli i na fiasku v Mali-atd,atd.Bude to mít pan Vystrčil těžké.Kam rajzovat na truc Trumpovi.Za strejdou Li nebo za Putinem?Jsem zvědavý jak to bude řešit.

5 1
možnosti

P87e46t50r 94Č30e64j48k53a

8. 6. 2020 16:31

Uznáváme politiku jedné Číny - ano / ne? Pokud ano, tak už neplatí to, že můžeme jednat a setkávat se s úplně s kýmkoliv, jezdit kamkoliv a říkat cokoliv si usmyslíme..... a je to naše rozhodnutí plynoucí z toho, že jsme přijali politiku jedné Číny. Jezdit kamkoliv a setkávat se s kýmkoliv můžete tehdy, pokud zrušíte uplatňovaní politiky jedné Číny (a za zahraniční politiku státu odpovídá vláda, nikoliv předseda senátu). Takže ať se stane pan Vystrčil ministrem zahraničí, zruší politiku jedné Číny uplatňovanou nejen námi - se všemi dopady, které to bude mít..... a pak ať si klidně o Tchajwanu mluví jako o samostatné zemi a klidně tam jezdí na oficiální návštěvy.

2 0
možnosti

P23e57t76r 54Č11e89j81k16a

8. 6. 2020 16:14

1.) ono jde mnohem víc o vnitrostátní problém, než mezinárodní vůči Číně.

2.) pan Vystrčil by měl odpovědět na 3 otázky.... první - uznává jako druhý nejvyšší ústavní činitel politiku jedné Číny? Ano / ne. Druhá - když hovořil o návratu k Václavu Havlovi apod. fajn, ale uvědomuje si pan předseda Senátu, že Čína devadesátých let a Čína dnes, jsou z hlediska významu v geopolitice naprosto odlišné země? Třetí - uvědomuje si pan Vystřil, že se chová vůči Číně vysoce nepřátelsky, protože jeho jednání faktický říká "přeju si rozpad vaší země", což je bez ohledu na politický systém v jakékoliv zemi, vrcholně nepřátelský akt z hlediska mezinárodní diplomacie? Na celistvost státu je citlivá úplně jakákoliv země a neustálé ohánění se sebevědomím a suverenitou by platilo a mělo relevanci jen za předpokladu, že bychom svojí pozici vůči Číně neměli nastavenou už mnoho let totožně (a totožně, jako naši spojenci), tzn. že se jednota Číny uznává.....

4 1
možnosti

Jak může legální návštěva jedné části země zapřičinit její rozpad, prozradíte nám?

0 1
možnosti
Foto

pane Pánku, blahopřeji Vám za pochvalu od paní Marie Jandové.

4 3
možnosti
Foto

Naprostý souhlas a karma R^

6 2
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik