Diskuse

Jančura správně kritizuje demokracii, ale nabízí špatné řešení

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je obrovský vtip, uvádět Jančuru, pobírajícího dotace, jako člověka, bojujícího proti prodotovaným firmám ;-D

Jak jste přišel na USA a Švýcarsko? Např. USA je rád těch nejšílenějších regulací Zbytek Vašeho textu k tomuto tématu mi nedává smysl. Ale chyba může být na mé straně (bez ironie)

Co se chvilkové diktatury týče, je to něco jako chvilková smrt. Jen na chvilku, na pár let ... . A je také sranda, jak lidé hledají osvícené diktátory. Zboží možná ještě vzácnější než nihonium

2 0
možnosti
MN

Mě děsí už představa, že by politik měl "makat". Politik, když maká, tak vymyslí zákon, zákaz, nařízení, vyhlášku... najme další úředníky, vyhodí naše peníze oknem. Tahle vláda v buzeraci občanů přímo excelovala.

Nebylo by krásné mít politiky, kteří nemakaj? Kteří řeknou "máme se tu hezky, proč to kazit?" a nechají nás žít. Ať si třeba čtyři roky popíjejí kávičku a jezdí vládní limuzínou sem a tam, byl bych za takovou vládu rád.

2 1
možnosti
VB

No. My jsme měli v rodině jeden krásný příklad změny politického názoru pod tlakem reality.

Stařeček fandil komunistům. V okamžiku, kdy mu sebrali koňa a donutili pole dát do džizídý, tak se s nimi ideově rozešel a již nikdy o nich, jejich činech, programu atd, neřekl kladného slova.

Ono fandění diktátůrkům končí v okamžiku, kdy nám přikáží něco, co nechceme. To ale bývá pozdě bych honit.

2 0
možnosti
DB

problém s americkým systémem je , že podporuje podniky vykořisťovat jak lidé tak jejich životní prostředí...viz film Erin Brockovich..natočený dle skutečné události..a takových případů jsou tisíce....a to včetně oněch nových firem....máte málo informací...

2 0
možnosti
AT

Já Jančurův výrok beru jen jako nadsázku. A možná takový amatérský anální alpinismus.

1 1
možnosti
Foto

Já bych naopak diktaturu zavedl.

Protože občané mají evidentně krátkou paměť, podle toho, koho jsou schopni volit.

Dále i proto, aby si uvědomili, že hlas volby je velká síla, pokud se s ní správně nakládá a aby především volili PRO a nikoliv PROTI.

A v neposlední řadě, aby si uvědomili, že výkon jejich práv se neomezuje na vhození hlasu do volební urny a aby se nebáli důrazně vyjádřit nespokojenost i mezi volbami.

Zatím jsme se s nabytou svobodou nenaučili žít a užívat jí.

2 1
možnosti
Foto

Zavedení diktatury nemůžete myslet vážně !?

0 1
možnosti