Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

V mnohém lze souhlasit, ale vaše následující věta moc správná není:

"ale zase např. běžci na lyžích, kteří chtějí startovat ve stíhacím závodě, musí předtím absolvovat klasický závod."

Tam je oproti té situaci se Sáblíkovou ten rozdíl, že klasický závod je v podstatě první částí stíhacího závodu. Medaile se sice udělují dvě, ale u té druhé nikdo nezpochybňuje, že je za jakýsi součet výkonů z těchto dvou závodů, kdežto výsledek silničního závodu nemá naprosto žádný vliv na výsledek časovky.

Spíše bych použil jiný příměr: Gymnasta, který bude výborně umět jednu disciplínu, bude v ní nejlepší na světě, ale nebude umět ostatní disciplíny, aby se kvalifikoval do soutěže ve víceboji, která je zároveň kvalifikací pro finále na jednotlivých nářadích.

Může být na kruzích (muž), na kladině (žena) nebo na prostných (jak muž, tak i žena) nejlepší na světě, ale medaili z toho nikdy mít nebude. Také je to svým způsobem dost nelogické: Proč by na jednom, dvou nebo i třech nářadích nemohl excelovat někdo, kdo jiná nářadí neovládá? Je v pořádku, že takový gymnasta nebude mít medaili za čtyřboj, ale je protimyslné, nicméně je to realita, že nikdy nebude mít medaili za příslušnou disciplínu. Přitom problém může spočívat třeba v tom, že přišel o palec na jedné ruce, což mu zcela znemožňuje cvičit na kruzích, ale nebrání mu to být nejlepší v prostných.

5 0
možnosti
MP

Díky za příklad z gymnastiky. Tu nesleduji, takže o pravidlech nemám ani ponětí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik