Diskuse

Euro: ošklivá měna, která vede k bankrotu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EHS bylo dobrým prospěšným projektem. Každý za své, i se svými dluhy.

EU a jednotná měna pro tak výkonnostně rozdílné ekonomiky prosperitu Evropy zničily.

EU = RVHP II, a stejně špatně dopadne..

3 0
možnosti

Vše má své podmínky, plusy a mínusy. To co registruje veřejnost - zrušením Kč by banky méně vydělávaly, zařvalo by dost směnáren, určitě by ale přijelo více turistů. Aby byla společná měna bez fatálních problémů, musí soustátí sbližovat finanční politiku, mít dohled nad rozpočty, moci si vynutit tresty. A především bojovat proti dosavadnímu scénáři u bank a podobných - nasekat velké dluhy, které následně všichni zacálují, poněvadž vznikly u těch moc velkých.

1 2
možnosti

Stejná měna patří logicky do těch států, které mají stehno ekonomiku, stejný HDP, atd. Až budeme mít stejnou ekonomiku, platy, ceny a HDP jako v Německu, pak má euro svůj význam.

1 2
možnosti

Z53d60e18n28a 71K97o69č65í

20. 5. 2014 13:02

USD platí i státy, které se potácí na pokraji ekonomického kolapsu a nejen USA ;-)

1 1
možnosti

Trh zná nejlépe hodnotu zboží a co se nyní děje za záchranu eura? Evropští politici se vzdali vlivu na bankovní sektor. Nyní, aniž by si toho byla veřejnost vědoma, nastupuje přepisování bankovní mapy Evropy a začíná nové uspořádání evropského bankovního sektoru. Někteří bankéři se začínají bouřit a pouštět do éteru informace o skutečném stavu věcí. Někteří vypadávají z oken, nebo páchají záhadné sebevraždy. Tato branže začíná být dost nebezpečná.

2 0
možnosti

Já nevím. Mě ty důvody proti euru příjdou plné možná a kdyby.

Tady jsou výhody a nevýhody eura, které jsou 100%

Výhoda: Nebudu si muset měnit peníze, když pojedu do ciziny, kde se platí eurem.

Nevýhody: Budu si muset zvykat na nové peníze. A to jak po hmatu, tak když budu přemýšlet jestli je to drahý nebo není.

0 4
možnosti

Největšíodborník na euro je Jarek Nohavica - běžte někam s eurem, já ti na něj seurem ...

2 0
možnosti
Foto

Zvláště devastující dopad má euro na slabou a skomírající německou ekonomiku...:-((pro autora: jde o ironii). Vzhledem k tomu, že s Německem tvoříme fakticky hospodářskou unii, je měnová unie otázkou času. Pravděpodobnost, že Německo vymění euro za naši českou korunu (ideálně v kurzu 1:1) se limitně blíží nule...(škoda, byla  to tak pěkná představa...:-)).

2 2
možnosti

Pane Makovec, sorry. Nevím, je-li k smíchu nebo pláči, když stejná měna je pro velmi silné a workoholické Německo a maličké, slaboučké, a líné Řecko, Itálii....Připadá mi to, jako kdyby malý a velký, štíhlý a velmi obézní nosili stejnou velikost oblečení.!!

1 2
možnosti

Firmy, které si chválí euro kvůli výhodnějšímu exportu, mohou doplatit na následující krizi, která je jen otázkou času. Nebudou moci pohnout s měnou, aby mohli prodávat levněji. Takže  zkrachují. A zvýší se nezaměstnanost.  To je výhoda vlastní měny, že se dá nastavit podle potřeby. O změně měny by měli rozhodovat jen ekonomové, ne politici. Je to závažnější věc, než si kdo myslí. Nacionalismus s tím nemá absolutně nic společného! Nejde také o žádné city, ale o normální selský rozum.

6 0
možnosti
Foto

Každý v hospodě je nejlepší trenér fotbalu a hokeje. Každý, kdo si jednou koupil housku je nejlepší ekonom.

Taky to u nás podle toho vypadá.

5 1
možnosti
Foto

Jen jste v několika větách demonstroval, že ani laureát Nobelovy ceny není neomylný.

A s vaší spíše zpolitizovaným než ekonomickým myšlením bych o sobě moc nehalasil, že jsem ekonom.

1 4
možnosti

nejsem ekonom, je prostý prodavač šroubů; protože hodně nakupujeme v zahraničí, euro bych s obchodního hlediska přivítal; neumím posoudit jeho zavedení z odborného hlediska, ale jako laik nevidím žádný úspěch naší koruny ve srovnání s eurem; Slovákům asi nijak jeho zavedení neublížilo, nebo ano?

1 4
možnosti

Z55d46e61n38a 63K17o62č90í

20. 5. 2014 8:56

Pro mě je zase důležitý export - a proto bych korunu nejraději hned vyměnila za to nenáviděné EURo ;-)

0 5
možnosti

Děkuji za blog, alespoň vím, koho rozhodně nevolit :-). Prostě věřím v nutnost sjednocené Evropy a společné měny, aby byly evropské země vůbec konkurenceschopné a dokázaly uhájit vlastní existenci. Budoucnost je ve spojování, i když to není vůbec jednoduché a různí populisté a demagogové se snaží rozdělováním domoci svého podílu na moci. Samozřejmě národnostní směs, kterou Evropa představuje, JE problém, ale řešitelný. Jen se nesmí do politiky tahat nacionalismus. To dopadně vždy špatně... identitu národů a národní cítění Euro a spojená Evropa nemusí přeci zahubit, pokud je to pro někoho důležité.

1 9
možnosti

Jen se nesmí do politiky tahat nacionalismus.

----------------------------

Tak tato vaše věta, pane Jelínku, mi připomíná obvyklou větu komoušů, že jejich ideologie je správná, jen ji musí provozovat čestní lidé. POtom to tady bude ráj na zemi.

Problém je v tom, že tyhle myšlenky sice mohou vypadat krásně, ale jsou nerealizovatelné, protože lidská společnost bude vždy tvořena miliony a miliardami jedinců, kteří mají své obyčejné lidské chyby.

5 1
možnosti