Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tak prý pravdivá slova a věcné a pádné argumenty, tvrdí se níže. To už mi připomíná komunisty, nemohu si pomoci. Ti také tak rádi píší "pravdu" o tom, jak byla totalita skvělá a lepší než demokracie - a mají pro to spoustu podobně "objektivních" argumentů. Ve skutečnosti však nestoudně lžete a překrucujete - a zde je to bohudíky velmi snadné doložit. Zeman totiž nedělá totéž, ale dělá naprostý OPAK toho, co předchozí prezidenti. Ti velmi dbali na to, aby byl premiérem jmenován ten, kdo má největší šanci projít parlamentem. Konzultovali svůj postup předem s palamentními stranami, jednali s nimi i několikrát, aby nalezli řešení. Klaus dokonce před jmenováním vyžadoval, aby dostal od koalice alespoň 101 podpisů poslanců. Zeman NAOPAK těch 101 podpisů nechtěl, přestože mu je Němcová zaručila přinést! Jmenoval člověka, který měl v ten moment podporu NULA poslanců. Pokud se tak pohrdlivě vyjadřujete o ústavních zvyklostech, přečtěte si, co si o jejich zásadním významu myslí naši nejvýznamnější právníci, včetně těch ústavních. Havel i Klaus podle nich vždy jednali, premiérem byl vždy jmenován buď předseda nejsilnější strany z voleb nebo kandidát koalice. NIKDY by si nedovolili jmenovat nějakého svého kámoše proti vůli všech stran. Havel jmenoval premiérem Klause dokonce i přesto, že ho tak bytostně nesnášel. Klaus podobně nesnášel Topolánka a jmenoval ho taky. Podřizovali se vůli parlamentu - vždy a bez výjimky! A teď přijde nějaký namyšlený, mladý jouda, který si myslí, že je mnohem moudřejší než řada právníků, novinářů, politiků i zahraničních pozorovatelů a hezky nám všem vysvětlí, jak jsme blbí. No potěš koště! Ale u ČSSD budete mít možná hezkou kariéru, takové oni potřebují. Případně zkuste komunisty.

15 7
možnosti
PV

Prosim Vas, jak muzete s nami zit v jednom state. Ja se Vam divim, ze neemigrujete, Vzdyt to podle Vas v teto republice vypada jako ve tride z divadelni hry Ztrata tridni knihy a navic jsou vsichni, co nesdileji Vase nazory, zakukleni komousi.

5 4
možnosti
KK

Pochopil jsem, proč se v minulém století dostali k moci jak fašisti, tak komunisti. Někdo dá dohromady informace účelově vytržené z kontextu a Vy mu začnete tleskat ?!?!? Jeden argument, proti všem "argumentům" autora. Situace je jiná, a to v tom, že v demokratických volbách zvoleném parlamentu je k dispozici vládní většina o které byl Miloš Zeman informován. Miloše Zemana jsem nevolil, nesnáším totiž lháře, a on prokazatelně lhal. Respektuji ale to, že byl zvolen v demokratických volbách a tak, když většině nevadí, že má lháře za prezidenta, nezbývá mi nic jiného, než se podřídit volbě většiny (byť si ho za prezidenta vybrala jen necelá 1/3 voličů ČR). Na oplátku očekávám, že tento demokratický princip budou respektovat i ostatní, tedy i prezident republiky. Pokud by tak činil, bude respektovat volbu voličů do poslanecké sněmovny a bude respektovat vůli této demokraticky zvolené sněmovny, která je schopna dát vládě důvěru a podpořit jí při jejím vládnutí. Jedině neschopnost sněmovny dohodnout se na podpoře vlády je podle mne legitimní důvod předčasným volbám. Jinak je to jen politická hra a mrhání peněz daňových poplatníků. Závěrem jen podotýkám, že jsem nevolil ani Miloše Zemana a ani pány z ODS a že s vládnutím naší bývalé vlády jsem byl silně nespokojený. Respektuji ale demokracii a nechci tady vládu, kterou nikdo nevolil a prezidenta, který dosazuje do vlády za odměnu své kamarády. Proto jsem pro předčasné volby, ale prezidentské !!!!!!

13 3
možnosti
PV

demokraticke volby do parlamentu? vy jste videl pred volbami volebni program strany LIDEM? zadna jina situace, proste a zase jen politicky gulas. je mi Vas lito, ze si musite sam vymyslet lzi, kdyz lhare nesnasite.

6 2
možnosti
Foto

Výborně napsáno, pan kníže si myslí, že jsme tu všichni jenom hloupí. Prý jsme z Východu a on ze Západu. Inu samolibost vede k politické senilitě.

9 8
možnosti
BM

Mám velké obavy, že se tomu Východu čím dál více přibližujeme.....:-/

1 1
možnosti
PV

super, citim to stejne. oponentum dosly argumenty, zmohou se jen na zakomplexovane minusovani ;-D;-D;-D

6 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
TG

!R^! Člověk má tendenci zapomínat, proto dík na Váš článek!

6 4
možnosti
PH

vláda důvěru (dle mého mínění) dostane. Hodí se to, jak opozici, tak bývalé koalici.

2 3
možnosti
FS

Pravdivá slova doložená fakty.

9 8
možnosti
Foto

Věcné, pádné argumenty, tohle se Vám povedlo R^

8 7
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik