Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uvědomil jste si někdo vůbec, když už se tu spolu tak hádáte, že faktem zůstává, pokud tak činili všichni, jak uvedl autor článku, neznamená to, že je to tak správně a dobře pro naši zem? Evidentně podle stavu naší společnosti a země, ve kterém se nacházíme, toto jednání předních politiku a stran přináší zásadní problémy naší zemi již od počátku devadesátých let a má neblahý vliv na naše životy, kdy toto prostředí politiky intrik vede ke korupci v celé její sféře. Ptám se tedy, proč volíme znovu ty samé tváře na významné posty? Proč se vůbec hádáme, jestli to či ono dělal ten nebo onen, když podstata věci je evidentně v tom, že nezodpovědně jednají všichni, respektive ty stále stejné tváře, které měly šanci něco v této zemi pozitivně změnit?

3 0
možnosti
JL

J91i59ř71í 36L40i91n67d98a

16. 7. 2013 9:31

jo jo souhlas, jeste bych ale doplnil, ze Zeman je spis podobnej Klausovi, oba maji svoji hlavu, Havel i kdyz jako clovek byl hodny tak jako prezident pusobil spis jako kyvajici manicka ci figurka do poctu

4 1
možnosti

souhlas, 

jenze co je dovoleno Havlovi, neni dovoleno Zemanovi

4 2
možnosti
Foto

Hmm, ovšem v okamžiku vašich bodů 1) a 2) žádná většina ve sněmovně skutečně nebyla a prezident byl jaksi ústavou nucen někoho jmenovat. Jmenoval někoho, kdo měl největší pravděpodobnost, že většinu mít asi bude. Kromě toho jmenoval někoho, kdo byl ve volbách zvolen a kdo dokonce tehdy volby vyhrál, byť těsně. Panu Zemanovi rozhodně nikdo nevyčítá, že nejmenoval premiéra s jistou důvěrou, panu Zemanovi je vyčítáno, že záměrně jmenoval premiéra proti této známé a deklarované většině. Byť se tato většina nelíbí jemu a mnohým z nás.

Ani bod 3) nesedí z hlediska přirovnání k dnešní situaci a také postup pana Havla byl správný. Jaksi zapomínáte, že tehdy se sněmovna NEMOHLA sama rozpustit a musela dokončit své volební období. Povinností prezidenta a sněmovny bylo provést všechny tři pokusy o sestavení nové vlády. Ano, buď formálně jen tak pro legraci, nebo s plnou vážností a snahou, aby každý pokus měl naději na úspěch. Pan Havel si vybral tu verzi s nadějí na úspěch a sněmovna mu jeho pokus také volenými zástupci odsouhlasila.

Pan Zeman má úplně stejný mandát, jako předchozí prezidenti, protože se mu nezměnily pravomoci. Pokud vyvozujete jen ze způsobu volby možnost se chovat jinak, je to poněkud nebezpečný pocit.

Obecně mě znervózňuje, že je nyní na základě přístupu pana Zemana možné, aby prezident podle své nálady třeba ignoroval i nové volby zcela a bez ohledu na jejich výsledek si najmenoval vládu podle své nálady a tu držel 8 měsíců až 4 roky u moci klidně v demisi. Přestože s minulou vládou mám také problém, s tímto novým prezidentským principem mám větší, protože pak ho může prezident kdykoli zneužít a k volbám už chodit nebude třeba.

5 2
možnosti
RK

Možná kdybyste si odpustil slovíčka jako WOW! UPS!, tak by to tolik nepřipomínalo slohovou práci fracka. A korunu jste nasadil svým oblíbeným titulem Karla Schwarzenberga, "vykuk". Přitom dva největší vykukové, kteří kdy u nás žili, si nedávno na hradě předali klíče od korunovačních klenot. Až skončí éra oposmlouvy, bude líp. S tím zmizí ze scény i takové parodie jako je Bobošíková, nebo Mach.

12 4
možnosti
OU
Foto

K42a33r41e54l 94R65a77d59a

16. 7. 2013 0:08

R^ Děkuji autorovi. Těší mě, že i mezi mládeží se najdou přemýšliví lidé, kterým nezatemnilo mozek fialové číro. Celý ten pokřik proti Zemanovi má jen jeden důvod. Ohrožuje totiž toky peněz ze státního rozpočtu do soukromých kapes. A to majitele těch kapes pořádně naštvalo. Hlavně proto , že už si na takové zvyklosti opravdu zvykli. ;-D

12 10
možnosti
ZB

Bože, vy jste tak naivní, to nechápete, že jde jen o to, aby se ty toky peněz za státního rozpočtu nasmětovaly do jiných kapes...?Tato zvyklost nebude porušena;-)

9 6
možnosti
JR

J72i78ř58í 28R60y27s

16. 7. 2013 0:06

Pokud jde o zvyklosti,tak ty se netvoří 20 let respektive 6 volebních období.Zatím ani nebyla  možnost uplatnit všechny možnosti jednou natož vícekrát,aby se z nich staly ústavní zvyklosti.Dostane-li Rusnok důvěru všechny plky okolo se stanou ještě směšnějšími a nedostane-li ji bude 2. pokus a při třetím budou mít TOP 09 a ODS možnost ukázat koho dalšího si koupily.

6 3
možnosti
JC

J29i80r94i 70C53e28e

15. 7. 2013 23:17

Ty plky o ústavních zvyklostech a duchu ústavy mi přijdou v naší realitě směšný.. Jak Veškrna, tak Klaus si s Ústavou nakládali jak se jim zrovna hodilo, přičemž Klaus svou nečinností při jmenování soudců a nepodepisování zákonů začal dělat v právním řádu akorát chaos. Akorát se tenkrát kvůli tomu až tak nevřískalo.

6 4
možnosti

Vřískalo, akorát že chviličku před koncem volebního období kdy to už nemělo reálný dopad.

1 2
možnosti
Foto

Ježíš, to je  snůška polopravd a vytržených věci. Hrůza

15 7
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik