Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Dotace Babišovi jsou nemorální, to je každému jasné.

Ostatní dotace jsou morální?

2 0
možnosti
Foto

Nemorální je, že si Babiš upravil přidělování dotací zejména pro velké zemědělské podniky a dotace z titulu své funkce stahuje pro své firmy. Jestliže dotace Agrofertu v roce 2013 byly na nule. Od roku 2013, kdy zasedl ve Sněmovně do konce roku 2017 získal Agrofert zhruba sedm miliard korun dotací a v k tomu plus v roce 2018 2,1 miliardy. Od státu získal více než 161 milionů, dotací. Ty dotace znamená, že mu na jeho podnikání přispivajá všichni co odvádí daně státu, Tedy i náši kobliháři

1 2
možnosti
Foto

Zbytečné psaní o všeobecně škodlivých dotacích určených pro soukromou sféru. Ráno jsem v rádiu slyšel ředitele Madety, které chybí mléko. Čeští zemědělci je raději vozí do Německa, kde jsou vyšší ceny, protože Německo má dost peněz, aby zemědělství víc dotovalo než my. Na to samé doplatili čeští producenti vepřového masa. Vím o lese, ve kterém se vyasfaltovalo 700 m lesní cesty. K tomu úseku vede asi km mizerné polní cesty cesty a po vyasfaltované části pokračuje normální zpevněná lesní cesta. Cena 4,5 milionu. V polích se objevují asfaltky a zase jen úseky a na ně napojuje mizerná rozježděná cesta. U všeho cedulka " z peněz EU". Všichni tuší, jak to funguje, jen dokázat to není snadné. Když v tom všichni zúčastnění jedou, nelze čekat, že se navzájem shodí.

5 0
možnosti
Foto

Nevím, co je na tom špatného prodat tam, kde dostanu víc. Byl bych hloupej prodávat to tam, kde nabízí míň. To je zákon trhu, Madeta patří-pokud se nepletu Babišovy a ten je největší příjemce dotací. Pokud se nedokáže Madeta dohodnout s Mlékařským a hospodářským družstvem JIH na vzájemné a oboustranné výhodné spolupráci a mlékárna Goldsteigenu v Chamu ano, tak má Madeta peška. Madeta si myslí, že je obrovský kolos a ona si bude určovat podmínky a odírat výrobce mléka, tak narazila a to je správné. To vůbec není o dotacích. Vy o dotacích nevíte nic. Dotace v Německu a v celé Evropě proudí do malých rodinných farem a ne do velkých kolosů, jak je to u nás. Ty tam neexistují. To je u nás vše pozůstatek komunistického hospodářství.

2 3
možnosti
IB

I37v48o 62B63o33u75š56e

7. 6. 2019 9:06

Mate nejakou jinou metodu jak vyrovnat treba rozdily v klimatickych podminkach tak aby prezili i sedlaci (a tudiz zemedelstvi a puda) v klimaticky nepriznivych krajich?

1 0
možnosti
Foto

Rodinné farmy u nás hospodaří v drtivé většině bez dotací. Dotace plynou do velkých agrofirem, které ovládá Toman a Babiš. Babiš ještě upravil podmínky tak, aby je dostával on. Než se dostal do vlády dotace jeho firmám byly na nule. Dnes už je to 2,1 miliardy a 160 milionů od státu,

1 3
možnosti
MS

Pro mě je nemorální dotace na soukromý majetek bez ohledu na výši pozitivních externialit.

Dotace má jít na majetek veřejný, který je v rukou státu nebo samospráv tak, aby všichni mohli prosperovat, nikoli pár vybraných, kteří si to vyřvou.

Přispějete mi vy na rekonstrukci výtahu v našem paneláku? Nebo zateplení? Důvod by byl i pozitivní externialita. Sníží se celková el.spotřeba a celková energetická náročnost budovy.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že to tak je. Jenomže stát nemůže dávat odměny za poskytnutí dotací. Proto se zrušily u měst Technické služby. Kdyby se dala zakázka na chodníky městské firmě, nemohl by ji příslušný úředník podmínit úplatkem. Před 25 lety jsem mluvil s bývalým starostou našeho města. Tehdy jsem byl ještě plný iluzí o politicích. Popisoval jak jsou zakázky podmiňovány úplatky. Namítnul jsem mu, že je schvaluje plno radních. No a on s úsměvem znalce řekl, nadpoloviční počet dostane obálku.

2 0
možnosti
Foto

Toustový chléb bez konzervantů vítám, je to pozitivní krok v boji proti rakovině, které je bohužel v populaci čím dál více.

Rozlišovat dotace na morální a nemorální je blábol. Kdo určuje, co je morální a co už ne? Z kterého úhlu pohledu?

Dotace jsou zlo jako celek.

6 5
možnosti
MP

"Kdo určuje, co je morální a co už ne? Z kterého úhlu pohledu?" V článku to máte vysvětlené.

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik