Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J88a98n 67R80á82ž

17. 8. 2017 13:48

Když jsem tento článek začal číst, dlouho jsem si myslel, že přijde nějaké pointa, která absurdnost ničení soch lidmi hlásajícími se k ideologii americké Nové levice, odsoudí. Zvláště od někoho, kdo se hlásí k Liberálnímu institutu, jemuž otcové zakladatelé dali do vínku primárně obhajobu svobody jednotlivce, bych to zcela samozřejmě očekával.

Pak jsem si přečetl další články pana Pánka a to mi objasnilo kdo jsou levicoví liberálové u nás.

12 0
možnosti
MP

Ano, chceme i svobodu pro černošské jednotlivce. To je levicové?

1 12
možnosti
TP

T29o33m98á30š 63P25í73c72l

17. 8. 2017 13:41

Chci okamžitě odstranit jakékoli oslavné monumenty všech panovníků a šlechticů, za kterých byli moji zemědělští prapředkové v nevolnictví. Odmítám, aby se v zámcích, parcích i ve filmech ukazovaly jejich hnusné otrokářské ksichty.

15 1
možnosti
Foto

Možná.

Je však naprosto zvrhlé o takové správnosti mluvit ve chvíli, kdy se odstraňování soch chopila banda levicových barbarů, neomarxistických násilníků, anti-white rasistů, multikulturalistů, latentních i zjevných komunistů. Jakákoliv podpora jejich řádění znamená je posilovat a upevňovat jejich vliv. Nečekal bych, že se někdo, kdo se zaštiťuje svobodou jednotlivce postaví do jedné řady s takovou sebrankou ;-O8-o

27 1
možnosti

V 90. letech jsem Liberálnímu institutu fandil a oceňoval jsem jeho publikační činnost, díky níž se dostaly k českým čtenářům v kultivovaných překladech myšlenky von Misese, Henryho Hazlitta a dalších konzervativních myslitelů. Kdeže ty loňské sněhy jsou...

7 0
možnosti
MP

To přece děláme pořád. Stačí navštívit náš web http://libinst.cz

1 0
možnosti
TK

Někteří lidé v dětství trhali mouchám křidélka (já ne). Měli by tedy nyní spálit všechny památeční fotografie ze svého dětství? Sebrat je i rodičům ze stolu, aby se navždy zapomnělo na toto období, jako by nikdy nebylo?

7 1
možnosti
MP

Ne. Další otázka?

1 0
možnosti
JK

Mimochodem, v Tampa a dalších místech byly zvandalizovány i sochy, stojící na soukromém pozemku. Jak se stavíš k jejich odstraňování?

10 0
možnosti
JK

"Nepřepisujme historii, postavme se čelem k tomu, že naše společnost po léta akceptovala a propagovala něco, o čem dnes víme, že bylo velkou chybou, ze které jsme se poučili."

O které společnosti mluvíš? Já měl za to, že článek je o USA.

"Nezapomeňme však, že cesta je stále ještě velmi dlouhá a zdaleka nezačíná a nekončí u konfederačních soch."

Aha? A u čeho by sis přál, aby skončila?

12 0
možnosti
JK

Tak v Rimini má svou sochu i Caesar. Otrokář a vrah, který se dopustil genocidy na Keltských kmenech.

11 0
možnosti
EH

Možná hlavní problém bude, že to není naše historie, abychom ocenili, co pro jižany znamená konfederace a generál Lee.

Když se přeneseme do naších luhů a hájů, máme tu rakousko-uherské generály, kteří bojovali proti Turkům (Třeba Laudon). Jistě mají tu a tam nějakou sochu. Zároveň tu máme muslimskou imigraci. Co kdyby se nějací aktivisté chytli toho, že nebudou oslavovat nějakého vraha jejich předků a chtěli sochy strhnout? Popřípadě takový Žižka je pro Čechy hrdina, pro Poláky pohroma.

25 1
možnosti
JP

Pro mě hrdinou rozhodně není.

0 0
možnosti
FN

Tak teď ještě začít pálit knihy a přeorávat hřbitovy mrtvých jižanských vojáků. Dále pokračovat v označování těch, kteří s takovým řešením nesouhlasí za nácky a zavírat je. Pane Pánek, vy jste byl vždy ..... a to se nikdy nezmění.

Jo, teď jsem si vzpomněl, ještě v některých dalších zemích jsou sochy bývalých tyranů - Řecku, Itálii, ... V Egyptě a Etiopii mají dokonce diktátoři pyramidy. Ty musí k zemi taky.

20 1
možnosti
MP

Kdo chce pálit knihy a přeorávat hřbitovy? Kdo chce zavírat lidi? Zkuste se zamyslet nad rozdílem mezi pyramidou a sochou.

1 13
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik