Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Skvělé  mládenče,pojistíte se na těžkou srdeční operaci nebo na 20let na LDN po mrtvici?

1 0
možnosti
Foto

Cena práce=konkurenceschopnost. Zaklínadlo, až úzus:-/ A přitom jí stát ,,reguluje" daněmi a odvody.8-oSom z teho dajaký zmetěný as:-/;-)

0 0
možnosti
PB

P70e94t75r 13B17u90k16a91l

9. 5. 2014 10:42

duchody a socialka 400mld., zdravotnictvi 300mld. CSSD jim bude pridavat. Na snizovani zateze zdaneni prace se moc neteste. ;-(

0 0
možnosti
PK

Mně se to také zdá hodně, ale je to pravda? Ona je také nějaká inflace, zdravotnictví zasáhla víc DPH atd.

0 0
možnosti
Foto

Civilizovaný stát nemůže bez daní existovat! Pes je zakopán v tom, že zdaněna je především práce, tj. zaměstnanci a jejich nutná spotřeba prostřednictvím DPH. Zatím co kapitál - třída podnikatelů a rentiérů je zdaněna minimálně.

2 0
možnosti
Foto

Vy jste opravdu úplně mimo.  Kapitál ve spojení s podnikáním je to co nám dává práci, co vytváří nové hodnoty, co nám vylepšuje prostředí, kde se lidem daří.  Zapomeňte na Marxův kapitál, který byl vědecky vyvrácen.

1 1
možnosti
LS

Podobnou myšlenkou se zabývám už dost dlouho ... bohužel nemám k dispozici tak podrobné informace o skladbě daní, jaké bych potřeboval. Netuším tedy kolik peněz přiteče do státní kasy na DPH a spotřebních daních, které by pak byly hlavním zdrojem příjmů ... a kolik na dani z příjmu fyzických osob ... a kolik na dani z příjmu právnických osob (to by případně mohl být další zdroj příjmů do státní kasy). A abych nezapomněl, samozřejmě bych potřeboval znát i kolik činí zdravotní, sociální ... a ona pokuta za to, že zaměstnavatel si dovolil někoho zaměstnat - tu stát nazývá "příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti". 

Koketuji s myšlenkou, co by se stalo, kdyby právě onen "příspěvek" byl ponechán občanům jako součást jejich mzdy. Část z toho by v současné době skončila ve vyšším sociálním, zdravotním a dani z příjmu. Odhadem takových 80% z této částky by ale občan ještě tentýž rok utratil, takže státu by se tyto peníze vrátily jednak ve formě DPH, spotřebních daních, dani z příjmu, ... ale i sekundárně na dalším obratu dané částky.

Bohužel bez znalosti konkrétních čísel nemohu říct jak velký přínos (nebo průšvih) by to byl. Je tam příliš mnoho neznámých, které mi ani nedovolí pomocí modelu odhadnout od jaké hranice toho či onoho by to bylo přínosem pro všechny zúčastněné ...

0 0
možnosti
MP

Stačí kliknout na odkaz v článku. :)

0 0
možnosti
PK

V článku i diskuzi je spousta návrhů jak situaci radikálně změnit. Ale nějak se to nedaří ať jsou u vesla socani nebo ti napravo. Buď to jsou převážně bludy nebo jakmile do teorií vstoupí lidé se svými zájmy, tak to nejde. Komunismus měl taky na papíře ušlechtilé myšlenky a jak pouhý pokus dopadl. Možná si neumíme vládnout a tak to i minulosti za nás dělali často jiní.

Nejsem 100% přesvědčen, že  soukromé pojištění ve zdravotnictví (vždy a všude) a podobně důchody povede k větší efektivnosti. Zejména pro hůře placené vrstvy a ty jsou a budou. Neplést s nepřizpůsobivými či nefachčenky.

A dotaz na pana blogera - revolucionáře: Kdo vydělá na důchod pro Vaše rodiče či prarodiče? Dělat v tomto změny je nutné, v žádném státě na světě nemůžete ze starobního důchodu vyskakovat, ale taková změna trvá desetiletí.

1 0
možnosti
MH

.. no jo, no jo, ale kde potom brat 1 bilion komusi na soláry, stamiliardy na předražený zakázky (dálnice, oupencard, kdejaké IT, černý díry ve zdravotnictví, restituce církvím 10x dražší za 1m2 než v 1. etapě lidem, atd.  (Zčásti něco málo jde jakoby z dotací EU, ale když to praskne platí to nakonec stát.)

Toto jsou tedy dosud výdaje naprosto nutné.

Ale při dobré vůli občanů by se to přece jen dalo řešit.

Například zrušením zdravotnictví (s výjimnkou těch černých děr), snížením důchodů na polovinu, posunutím odchodu do důchodů nad 100 let, zvýšením zaměstnanosti další úpravou vzorečku pro její výpočet, atd atd. 

Možnosti by jak vidno byly, jenom mám obavu aby to ten estébák Babiš nezatrhl.

0 0
možnosti
MP

Pane Hnilička, kolik peněz ušetříte za rok, když si budete ukládat 1,5 promile ze svého platu? A přesně to je částka placená církvím.  Ve zdravotnictví bohužel ČSSD nedovolila Julínkovi udělat reorganizaci, která u dávno měla být hotova. I tam unikají miliony. Zdravotnictví je potřeba si připlácet, tak jako v celém světě. Jedeme mercedesem a platíme si za trabant. Při úsporách níže uvedených by důchody i platy lékařů, učitelů a policistů mohly být mnohem vyšší.!!

0 0
možnosti
MP

Nejspravedlivější je nepřímá dan. Kdo si koupí levné zboží, platí v něm nízkou dan, a naopak. Tato nepřímá dan by plně stačila na zabezpečení na všechny potřeby státu. Stačí radikálně snížit byrokracii, platit jen neziskovky, které mají výsledky, zrušit mnoho zbytečných úřadů a ústavů, zrušit eurodotace a mnoho zbytečných mandatorních výdajů. Ve skutečnosti jsme velmi bohatý stát a platy by snížením daní vzrostly a zvýšené platy by díky většímu utrácení podpořili snížení nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
Foto

Mám s vámi dlouhou cestu a tak vás zatím volím. Vaši nekonzistentnost ohledně daní, vám promíjím. R^:-)

0 0
možnosti
PN

P73e21t57r 38N73ě17m26e83c

9. 5. 2014 8:16

KDyz k tomu pripocitas DPH, spotrebni dan ...jsi vysoko nad 50% :-( 

Stat si privlastnuje vice nez polovinu tve prace :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik