Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-/...Hele mladej, jste naivní laik. Melete, melete, ale houbelec věci rozumíte. Porovnávat kauzu Enron s kauzami u nás je přinejmenším naivita, navíc se nenacházíme ve Státech, ale v postkomunistickém, divokém Kocourkově, uprostřed Evropy.

Hlavně, že jste se zase ukázal a předvedl malou show, první palec nahoru profláknutý rebel MatějkA a největší váš zastánce, zasloužilý Stb-spolupracovník, blogující diskutér Hermánek. Co byste chtěl víc, že jo?;-D

1 2
možnosti

Prosím, uveďte, jaké lhůty byste dal jednotlivým krokům:

   1. Vyšetření záležitosti (se spisem, obsahujícím tisíc až dva tisíce /i více/ stran), včetně lhůt k předvolání svědků, s přihlédnutím k častým omluvám stran.

   2. Nastudování výše uvedeného spisu státním zástupcem a následnému sepsání obžaloby.

   3. Následné nastudování spisu oviněnými a právními zastupci (těmi nejméně třikrát díky účelové opakované změně obhájců).

   4. Podání obžaloby soudu a nastudování spisu (výše uvedeného rozsahu) soudcem.  Délku procesu s opakovanými omluvami obžalovaných a jejich obhájců (pro nemoc či zaneprázdnění). Zohledněte fakt, že soudce má i jiné kauzy a dále lhůty pro převzetí zásilky a dobu mezi převzetím a jednáním.     Dobu zpracování rozsudku, lhůty k odvolání.

    5. Nastudování spisu odvolacím soudem (nemá jen jednu kausu a ke spisu - zvětšenému o zápisy ze soudního jednání nižší instance - nezasedne hned první den). Lhůty k zahájení procesu a opět opakované obstrukce obviněných.    6.  Body 4 a 5 opakovaně po úspěšném odvolání obžalovaných.       Závěr: Když se bude pětice obžalovaných jen trochu (společně s měněnými obhájci) snažit, může úspěšně proces trvat 15 let.  Máme kvůli tomu omezit práva obžalovaných?  Nebo máme těm, kdo mají peníze na kličkující (nikoliv argumentující) právníky po pěti letech říct: pardon, umíte dobře zneužít demokratického právního řádu a proto jste nevinní?      A dotaz:  Ti ubožáci, tak dlouho na svobodě souzení nemají právní možnosti, jak se dlouhému soudu bránit (Mezinár. soud pro lidská práva)????   Tak proč náhle Deus ex machina???

2 1
možnosti

J75a75n 46R81i73c50h73t81e18r

13. 2. 2013 14:21

Jen k bodu 3 - když je obviněných deset, tak tu dobu k nastudování spisu vynásobte deseti, navíc není nijak omezená, takže při 80.000 stranách to klidně trvá každému advokátovi rok.

Samozřejmě kdyby jejich klienti byli ve vazbě, trvalo by to kratší dobu;-)

0 0
možnosti

Píšete, že: "to, že je nebyly soudy schopny odsoudit ani po osmi nebo deseti letech, by mělo napovídat, že jejich vina asi není tak jednoznačná, jak se tváří média." Z tohoto Vašeho výroku je nad Slunce jasné, že problematice nerozumíte. Vy jste prostě člen té jediné správné pravicové strany nikoli pouze v Čechách, ale na celém světě. Já mám pocit, že ta Vaše strana by Klause obhajovala, i kdyby se zjistilo, že znásilňoval malé děti.

4 3
možnosti
Foto

To jste ale spadl z borůvky naznak. Opak je pravdou. I kdyby Klaus vytáhl z ledové řeky topící se dítě, tak ta Vaše parta na tom bude hledat hnidy.

4 3
možnosti

Člověk kterého tahají deset let po soudech má pochopitelně právo bránit se u soudu pro lidská práva. Jenže ten posuzuje případy individuálně a musí být prokázáno, že je vina na straně soudu, tj. státu. Jestliže se ale zjistí, že se obžalovaný opakovaně vyhýbá soudu, případně hledá další možnosti jak soud odročit, pak má smůlu.  Teď je velmi aktuální kauza Janouška. Nemůže si prostudovat spis, protože je nemocný. Schvátila ho chřipka. Už po několikáté.

7 0
možnosti
Foto

a tak je to většině případů, kdy jde o velké peníze, nebo o tzv. celebritu.

Holt vyhrávají advokáti nad soudci

4 0
možnosti
Foto

S tím příkladem rychlého vyšetřování kauzy ENRON je autor pěkně vedle. I tam to trvalo pět let, než se dostalo k soudu.

4 2
možnosti

Nekažte mu koncepci. :-P

2 2
možnosti

Možná autore, že s morálního hlediska máte pravdu ale Klausova amnestie byla šitá na míru, ( komu, to se časem určitě dozvíme), tak že, o morálce hovořit nelze a vinnu a nevinnu musí vždy v právním státě určit soud.

5 3
možnosti
Foto

Pokud si myslíte, že Klausova abolice byl někomu šitá na míru, tak řekněte komu. Klaus není tak blbý, aby šel s kanónem na vrabce a nas_al celý národ kvůli jednomu člověku. Tak by mu prostě udělil milost pár posledních dnů před odchodem z funkce a pak odletěl do Ameriky a "mějte mě tu rádi".

0 3
možnosti

Pokud máte spis, který má 80.000 stran, a systém, který umožňuje neustálé odvolávání se (a každý soudce se s tím spisem znovu musí seznámit), může to trvat i takhle dlouho. Což ostatně potvrdil i Evropský soudní dvůr.

Mimochodem, jste právník? Tipoval bych vás spíš na sociologa nebo něco podobného...

4 2
možnosti
Foto

Který soudní spis má relevantních 80.000 stran. To snad nemá ani Ottův slovník naučný a není v lidských silách to prostudovat. Otázkou tedy spíše je, co v takových spisech je a proč mají takový rozsah? Pokud tedy vůbec existují, že?

Ano, proces může trvat 6-8 let, ale ne déle.

1 3
možnosti

Zatímco odsouzený vrah Kajínek je pro polovinu lidí nevinný, tak neodsouzený a amnestovaný soudce Berka je téměř pro všechny zločinec na svoboně. Něco je špatně ;-(

3 0
možnosti

M87i54l66o29š 15B82é26m

13. 2. 2013 8:45

U nás už o tom, kdo je zločinec, nerozhoduje soud, nýbrž tv n@va.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS