Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chudzoo

24. 8. 2012 6:52
Danniel Hannah

Nemohu si pomoci, ale přijde mi, že původní autor článku vede s lidmi méně odbornou diskusi, a omnoho více naivnější, než jaká je v komentářích k tomuto článku. Možná se pletu, ale pokud ne, pak to o lecčem vypovídá.

Připadá mi to také jako oblbování naivní veřejnosti, kdy člověk nevědomí lépe pozná, jak přesvědčit nevědomého, nebo člověk dobře trénovaný v rétorice a ovlivňování lidí. Nepřijde mi tedy, že by takový článek vůbec měl tu hodnotu, aby stálo za to o něm vést debaty.

Skoro se zdá, že autor je vlastně socialista, myslí na chudé, na druhou stranu je vlastně kapitalisto-oligarchista, myslí na bohaté, a tak vlastně dejte mi všechny vaše hlasy a já už si budu dělat co budu chtít.

Všichni asi cítíme, že autor bude spíš silně pravicový jedinec a že : "Ano, bohatší mohou dále zbohatnout, ale my to nevidíme jako argument proti zlepšení životního standardu chudší většiny."

pokud by náhodou chudí ještě schudli, že to nebude autorovi překážkou.

0 0
možnosti
C

chudzooo

24. 8. 2012 7:04
Re: Danniel Hannah

9. Když mluvíme o férovosti, tak nezapomeňme, že svět nepatří žádné skupině.

Pokud si toto autor uvědomuje, pak je to velmi dobře, na druhou stranu

"Bill Gates zbohatl tím, že obohatil stovky miliónů z nás"

Ano opravdu nás tak mnoho obohatil, nejsou náhodou jiní lidé, naprosto chudí v porovnání s Billem Gatesem, kteří nás obohatili mnohem více?

Pak tedy pokud opravdu svět nepatří jedné skupině, nepatří pouze podnikatelům, a lidé si to začnou uvědomovat, pak to bude strašně fajn. Asi by bylo těžké očekávat, že čtenáři pravicových článků semnou budou souhlasit, jak je vidět i na doporučeních pod článkem.

0 0
možnosti
VZ

zvejky@gmail.com

17. 8. 2012 16:10
Jenom by mne zajímalo, proč nemohu dát karmu ....

Že by to zakázal sám autor článku se mi nechce věřit, takže spíš bych to viděl jako odplatu administrátorů za něco ... jak roztomilé.

1 0
možnosti
MP

MMister.com

17. 8. 2012 19:40
Re: Jenom by mne zajímalo, proč nemohu dát karmu ....

Jo, sundali to bez vysvětlení asi čtvrt hodiny po publikování.

1 0
možnosti
P

Petr-liska

17. 8. 2012 14:27
ekonomie

Zdravím Vás.Četl jsem již několik vašich článků a chtěl jsem se zeptat,jestli jste někdy četl nějakou publikaci,která se věnuje současnému(i historickému) stavu nejen z pohledu ekonomického,ale i filozofického?(např. od ekonoma Sedláčka-Ekonomie Dobra a Zla,Soumrak Homo Economicus,atd..) Myslím,že to může být zajímavé čtení pro někoho,kdo nechce vidět svět černobíle.

0 0
možnosti
TB

Ghrazdul

17. 8. 2012 14:39
Re: ekonomie

Sedláček je spíše spisovatel než ekonom. Já bych vám doporučil zkusit přečíst něco od ekonomů z Rakouské školy. Třeba Právo, svoboda a sprvedlnost od F.A.Hayeka nebo Lidské jednání od Ludviga von Misese.

2 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2012 13:06
ale no tak

Státní podpory bankám nejsou výmyslem roku 2008. ty   přece poskytoval už Roosevelt v rámci New Dealu vybraným (a pouze vybraným) americkým bankám v době Velké krize.A už tehdy v rámci National Industrial Recovery Act vyhlásil   intervenční zásahy státní moci do soukromého podnikání. Už tehdy, ve 30 letech ten "čistý kapitalismus zanikal a přesouval se přes ty státní intervence až k finanční oligarchii....

Takže je otázka, co s tím, Vy zlí skuteční kapitalisté chcete dělat.Pokud jste zlí a rafinovaní, tak už jste přisáti v rámci té oligarchie přes politiky na státní penězovody.  A pokud to snad se státem myslíte dobře, tak by se toho muselo změnit strašně ale strašně moc..Taková větší revolution

1 0
možnosti
TB

Ghrazdul

17. 8. 2012 14:07
Re: ale no tak

Prosím, přečtěte si článek znovu, pomalu a písmeno po písmenu, pak se nad tím článkem tak hodinku zamyslete. pak se zkuste zeptat znovu.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

17. 8. 2012 11:41
Poznámka

Až si tzv. "pravičáci" uvědomí, že beze změny finančního systému kapitalismus nepřežije, tak se můžeme začít bavit o daňových sazbách a podobných podružnostech...

0 0
možnosti
JV

pan vomáčka

17. 8. 2012 12:55
Re: Poznámka

Až si tzv. "levičáci" uvědomí, že současný stav je kapitalismem asi tolik, jako je otrok svobodným člověkem, tak se můžeme začít bavit, za jakých podmínek kapitalismus přežije a nepřežije.

7 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

17. 8. 2012 11:04
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná

až budete něco mít, tak sem něco pište, Pánku Rv

1 0
možnosti
MP

MMister.com

17. 8. 2012 11:06
Re: Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná

Co to blijete?

4 0
možnosti
PJ

Hellmoon

17. 8. 2012 10:49
vytvořte rovnější a jednodušší daňový systém

to je pravičácké? snad: vytvořím rovnější a jednodušší daňový systém

0 0
možnosti
MP

MMister.com

17. 8. 2012 10:50
Re: vytvořte rovnější a jednodušší daňový systém

A tu část věty předtím jste četl?

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik