KohoVolit.eu

Absolvoval jsem test kohovolit.eu. Svoje výsledky jsem zhruba očekával. Nejvyšší shoda mi vyšla s ODS a to prosím -2 %, slovy minus dvě procenta! Z poslanců mám nejvyšší shodu s Dundáčkovou (27 %) a Schwippelem (24 %). Schwippela poškodila Ruzyně a Dundáčkové pomohlo, že tam nebyl její zápal pro buzeraci řidičů. Protože výsledky všech parlamentních stran jsou naprosto tristní v tom, že by měly zastupovat mě, chci zde zveřejnit svůj pohled na některé z otázek.

Celostátní referendum
Domnívám se, že politická elita se naprosto odtrhla od toho, co chtějí voliči. (Více viz níže.) A tak si myslím, že pokud mají občani možnost vyvolat referendum, když cítí u nějakého tématu silnou potřebu vyjádřit se, je správná. Udrží to politiky v mezích. Ale nejsem příliš přítelem toho, aby taková referenda schvalovali sami poslanci jak na běžícím pásu.

Lisabonská smlouva
Svůj názor na tuto vlastizrádnou smlouvu jsem na tomto blogu vyjádřil snad již dostatečně.

Referendum o radaru
Nemyslím si, že se taková věc má schvalovat referendem, ale pokud by to občani chtěli (viz výše), tak proč ne. Akorát nechápu, proč by to měli chtít.

Nedůvěra vládě
Vyjádřil jsem se tu jasně, že moji důvěru Topolánkova vláda neměla. Byla to vláda vlastizrádců a byla po zásluze odvolána.

Klaus prezidentem
Jawohl!

Tajný agent na korupci
Ne, ne, ne! V žádném případě nesmí stát nabádat k trestnému činu! NIKDY! Tato otázka se tedy týkala pasivního agenta, což je o trochu lepší, ale jenom o trochu. Proč by měl někdo někoho špehovat? Navíc spousta socialistů si myslí, že korupce je skoro všechno, co kolem sebe vidí, přestože jde o zcela legitimní obchod.

Doručení dopisu od soudu
Jste na měsíc pracovně pryč a stát vás potom zkasíruje o polovinu výdělku? To nevadí, ještě vás uvězní za to, že vám poslal dopis a vy jste ho nečetli. FUJ!

Anonymní akcie
To by tak hrálo, aby někde proudili peníze bez toho, aby o tom Kalousek věděl!

Měření rychlosti městskou policií
Nikdy!

Státní rozpočet 2009
Pro Kalouskův zločinecký rozpočet, za který by v soukromé firmě šel do vězení, bych ruku nezvedl, ani kdyby čert na koze jezdil.

Pomoc Lotyšsku
Ne. Pokud chce někdo půjčovat Lotyšsku, ať tak činí za své.

Ponechání DPH
DPH sjednotit na 15 %.

Kouření v restauracích
Je to na majiteli, na nikom jiném.

Mateřská
Zrušit.

REACH
Fuj, fuj, fuj! Ať se celá ODS stydí za to, že pro něco tak odporného zvedla ruku.

Povinně část biopaliv v benzinu a naftě
Socialistická eurozrůdnost.

Elektronické viněty pro auta
Občana Dáme Sledovat.

Šrotovné
Že u nás šrotovné nebylo, považuju přímo za zázrak. Wall Street Journal vyhlásil šrotovné druhým největším nesmyslem všech dob po vybíjení prasat z důvodu, aby se zvedla jejich cena.

Pojištění vkladů v bankách
Do toho, jak má kdo pojištěné vklady, je státu naprostý kulový.

Antidiskriminační zákon
Doufám, že za to přijdou do pekla všichni, co pro to zvedli pracku!

Privatizace letiště Ruzyně
Mělo být dávno hotovo.

Založení Královské univerzity
Ne. Že státní školy existujou a nikdo je nechce privatizovat, budiž. Ale proč by měl stát vymejšlet nový?

Reklama na cigára
Nechápu, proč by cigaretárny nemohly mít reklamu.

---

Mezi sprostými občany nastalo zděšení & šokování. Nejvíc, co jsem zatim slyšel, byla shoda s nějakou stranou 20 %. A když už tu maj lidi důkaz v černym na bílym, že parlamentní strany nezastupujou je, ale samy sebe (v lepším případě) nebo státní úředníky (v horším), tak říkaj: Já tomu nevěřim. Musí to bejt blbě. Musel/a jsem to splést. HOUBY!

V tom je tragédie parlamentního zastoupení. Lidi nezajímá, jak ten Topolánek se Zahradilem hlasujou doopravdy. Oni potom přece vždycky přijdou do televize a tak pěkně to vysvětlí. Jednou tak hlasovali, protože Brusel, podruhé proto, že za to dostali něco od socanů, potřetí se spletli, počtvrté třeba protože byl úplněk. A sprostý lid jim to baští. Jak se hlasuje ve Sněmovně ve skutečnosti, ho nezajímá.

I proto má ODS ještě pořád tolik voličů. Proto má TROP 09 vůbec nějaké voliče. Vždyť ten Míra Kalousků vždycky tak vtipně mluví! A proto si myslím, že osvětová činnost webu KohoVolit.eu je potřebná pro tuto republiku jako pro kozu drbání. (Mimochodem, vypovídá to cosi velmi nehezkého o úrovni českých novinářů.)

Ale naštěstí je víc než jisté, že volby skončí totálním vítězstvím levice, tedy nominální levice. Levicové jsou totiž všechny strany, co jsou dnes v parlamentu. Některé se ale pro zmatení nepřítele označují jako pravicové. Nevidím z toho jinou cestu než tu, že si holt pravice vytrpí 8-12 let v opozici, mezitím sestaví pravicový program, vycvičí si pravicové politiky, převezme zemi ve fiskálním rozvalu a pravicovou politikou jí z nich pomůže.

Pokud by vyhrála nominální pravice, dopadne to nemlich stejně, akorát se u toho bude nadále jméno pravice diskreditovat jako poslední čtyři roky. A proto tvrdím, že pokud mají vládnout socialisté, tak ať se ke svýmu socanství taky řádně hlásí.

A pokud chce někdo volit skutečnou pravici, nechť volí Svobodné.

PS: Od 12. května bude na tomto webu taky test volebních programů.

Autor: Martin Pánek | čtvrtek 29.4.2010 22:44 | karma článku: 15,97 | přečteno: 2560x
  • Další články autora

Martin Pánek

Dnes je den daňové svobody 2021

25.6.2021 v 7:12 | Karma: 10,33

Martin Pánek

Senát nerušit, posílit

12.10.2020 v 8:03 | Karma: 19,15

Martin Pánek

Dotace morální a nemorální

7.6.2019 v 8:05 | Karma: 22,78
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik